آسانسور قایق‌ها؛ آسانسور فالکرک ویل

 

گروه صنعتی آسانسور و پله‌برقی بهران| دانستنی‌های آسانسور| آسانسور فالکرک

 

تنها آسانسور قایق‌ها در دنیا عظیم ترین آسانسور جهان است

فالکرک ویل تنها آسانسور قایق چرخان جهان است که در اسکاتلند قرار دارد. ین آسانسور برای اتصال دو کانال Union و Forth & Clyde به کار می رود. نام این آسانسور از شهری که در نزدیکی آن قرار دارد گرفته شده است. این چرخ اصلی ترین جاذبه ی گردشگری شهر فالکرک است. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره این آسانسور عظیم با ما همراه باشید.

 

آسانسور فالکرک ویل - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
آسانسور فالکرک ویل – گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

بیشتر بخوانید:

|سریعترین آسانسورهای جهان کدامند؟|

آسانسور فالکرک ویل چکار می کند؟

این آسانسور کانال های آبی شهرهای گلاسکو و ادینبرا را به هم متصل می کند. کانال‌های آبی Union و Forth & Clyde دارای اختلاف سطحی برابر 24 متر هستند. بنابراین کمترین ارتفاع این آسانسور 24 متر است. آسانسور فالکرک ویل با بارگیری یک شناور از یک کانال آبی و یک چرخش آهسته، شناور را به سطح کانال دیگر منتقل می کند.

بیشتر بخوانید:

| عجیبترین آسانسورهای جهان |

ویژگیهای آسانسور فالکرک ویل

آسانسور فالکرک چگونه کار می کند؟

اگر این آسانسور وجود نداشت، قایق‌ها برای طی فاصله 35 متری بین دو کانال آبی باید حدود یک روز منتظر می ماندند.در سال 1994 میلادی، طراحی و معماری این چرخ و سازه آن تحت نظارت و حمایت موسسه طراحی RMJM کشور اسکاتلند انجام شد. این پروژه ابتدا توسط شرکت مهندسی نیکول راسل طراحی و در نهایت در سال 2002 میلادی افتتاح شد. این چرخ که قطر کلی آن 35 متر است، از دو بازو تشکیل شده است. هر کدام از این بازوها تا 15 متر نسبت به محور مرکزی با قطر 3.5 متر امتداد دارند و شکل آنها شبیه تبرهای دو سر است که در جنگهای دوران قرون وسطی اروپا مورد استفاده قرار می گرفتند.

درباره چهار حقیقت جالب آسانسورها از این لینک بخوانید.

مخزن های قایق آسانسور فالکرک

بازوهای فالکرک ویل در فاصله 25 متری از یکدیگر قرار گرفته اند و دو مخزن که همان جایگاه حمل قایق‌هاست به بازوها متصل شده است. این مخزن ها ظرفیتی معادل 80000 گالن یا 302 تن آب دارند. این دو مخزن حمل فارغ از آنکه حامل قایق باشند یا خیر همیشه وزن ثابتی دارند و 600 تن هستند. این مساله در واثع همان قانون ارشمیدس است. چرا که همواره به میزان وزن قایق آب از مخزن ها تخلیه میشود. بنابراین همواره وزن ثابتی دارند.

 

آسانسور فالکرک ویل - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
آسانسور فالکرک ویل – گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

 

مدت زمان حرکت آسانسور فالکرک

آسانسور فالکرک ویل در مدت زمان 5.5 دقیقه و با صرف توان بسیار اندک 180 درجه می چرخد و توان مصرفی آن تنها 22.5 کیلووات استکه بوسیله موتور برق تامین می شود. انرژی ای که این آسانسور استفاده می کند تنها معادل با انرژی لازم برای جوش آوردن 8 کتری آب است!

آسانسور فالکرک ویل تنها آسانسور حمل قایق است و در نوع خود منحصر به فرد به حساب می آید.

آسانسور فالکرک ویل - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
آسانسور فالکرک ویل - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

پیشنهادات مرتبط

آسانسور mrl-mr آسانسور - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
تفاوت آسانسور mr و mrl

آسانسورهای Mrl یا همان بدون موتورخانه (روملس) آسانسورهایی هستند که فضای جداگانه‌ای برای قرار گرفتن موتور و تابلو فرمان ندارند و موتور داخل چاله آسانسور زیر سقف و تابلو فرمان در کنار بالاترین توقف قرار می‌گیرد.

اولین آسانسور جهان - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
اولین آسانسور های جهان

اولین آسانسور های جهان بیشتر جنبه گردشگری داشتند تا حمل و نقل! در زمان های گذشته ساختمان های بلند طرفدار کمی داشت و طبقات پایینی مطلوب‌ترین طبقه‌ها بودند.

ظرفیت آسانسور و نحوه محاسبه آن - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
ظرفیت آسانسور

یکی از مهم ترین مواردی که در طراحی و اجرای آسانسور باید در نظر بگیریم، ظرفیت آسانسور است. عوامل مختلفی در تعیین ظرفیت آسانسور یک ساختمان موثر است. عواملی چون تعداد طبقات، فضای مناسب جهت اجرای آسانسور، ترافیک ساختمان، نوع کاربری و …. همگی در تعیین ظرفیت یک آسانسور موثر هستند.

سرعت آسانسور؛ بایدها و نبایدها - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
سرعت آسانسور؛ باید ها و نباید ها

سرعت آسانسورها بستگی به نوع آنها دارد. سرعت در برخی از آسانسورها کند، در برخی دیگر متوسط و در برخی بسیار سریع است. معمولا از آسانسورهای با سرعت زیاد در ساختمان های مرتفع و آسمان خراش ها استفاده می شود.

دنیای درون پله برقی - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
دنیای درون پله برقی

پله‌برقی یا پلهٔ روان نوعی دستگاه غول پیکر برای جابه‌جا کردن افراد است. ظاهر این وسیله همانند راه پله های ساختمانی است. پله‌برقی با به کار گیری از تجهیزات الکتریکی و مکانیکی، توانسته تا زمان انتظاری را که در سیستم آسانسور وجود داشته، از بین ببرد. 

کوچکترین آسانسور دنیا - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
کوچکترین آسانسور دنیا

کوچک ترین آسانسور جهان در شهر ونیز ایتالیا قرار دارد. محل قرارگیری این آسانسور در نزدیکی میدان سن مارکو و در هتلی به نام Hotel A La Commedia است. این هتل 4 ستاره دارای 35 اتاق و سوئیت است که با سبک مدرن و کلاسیک تزئین شده‌اند.

اخبار بهران

دانستنی آسانسور

مقالات آسانسور و پله برقی