انواع آسانسور و کارکرد آن‌ها

گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران| مقالات| انواع آسانسور

انواع آسانسور و کارکرد آن‌ها

تمام دسته بندی‌های آسانسورها را اینجا بخوانید!

در این مقاله میخواهیم انواع آسانسور ها را بشناسیم و کارکردهای آن‌ها را بدانیم. اگر شما هم درباره انواع آسانسورها کنجکاوید، با ما همراه باشید.

آسانسور چیست ؟

انواع مدل آسانسور بر اساس انواع کابین

آسانسورها بر اساس مدل کابین شان به دو دسته آسانسور های شیشه ای(پانوراما) و استیل طبقه بندی می شوند. البته امروزه مدل های دیگری از آسانسورها به بازار می آیند. تهیه کابین هایی که هم سبک باشند و هم مستحکم و مقاوم کار بسیار سختی است. بنابراین تحقیقات بسیار باعث شده است پر استفاده ترین مدل کابین همان کابین استیل باشد. البته در ابتدا کابین ها از چوب ساخته می شد. امروزه این مدل کمیاب و خاص است.

|در مقاله معرفی آسانسور با قطعات مهم آسانسور و نحوه کارکرد آسانسور آشنا شوید.|

 

آسانسور پانوراما - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
آسانسور پانوراما – گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

انواع آسانسور بر اساس انواع سیستم نیروی محرکه

آسانسور ها بر اساس سیستمی که نیروی محرکه آن ها را تامین می کنند به 6 دسته طبقه بندی می شوند.

ایمنی آسانسور 

آسانسور کششی

اولین و معروف ترین آنها آسانسور کششی است. آسانسورهای کششی در واقع همان آسانسورهای گیرلس و گیربکس هستند. این آسانورها به کمک سیم بکسل و قاب وزنه، کابین را به حرکت وا می دارند.

آسانسور کشی - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
آسانسور کشی – گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

آسانسور وینچی

مدل بعدی آسانسور وینچی است. به نوعی از آسانسور گفته می شود که با استفاده از زنجیر یا طناب و به واسطه نیروی برقی به حرکت در می آید. کشش جهت حرکت کابین به کمک زنجیر یا طنابی فولادی در آسانسور وینچی باعث می شود که به صورت معلق و توسط نیروی رانش به حرکت در آیند، این آسانسور ها فاقد قاب وزنه می باشند.

آسانسور پنوماتیک

مدل بعدی آسانسور، مدل آسانسور پنوماتیک است. آسانسور پنوماتیک ترکیبی است از یک سیلندر مدور عمودی صاف از جنس ورق های شفاف یا رنگی پلی کربنات، با یک کابین کواکسیال که حرکت این کابین در جهت بالا و پائین از طریق مکش و فشار هوا انجام می شود. این عمل در اصل بر اساس فشار صعودی تولید شده و اختلاف فشار آتمسفر زیر و بالای کابین، خلاء مورد نیاز برای حرکت کایبن آسانسور به سمت بالا توسط توربین های دمنده فراهم می سازد. دنده پیستون احاطه شده که به صورت کامل وکیوم و مهر وموم می باشد، اجازه می دهد با حرکت جنبشی و تقریبا بدون اصطکاک، کابین آسانسور توسط فشار هوا به بالا برده شود.

خرید آسانسور پکیج یا ترکیبی ؟ 

آسانسور مغناطیسی

آسانسور معلق مغناطیسی نوعی از انواع آسانسورهای مغناطیسی است که با کمک مکانیزم بالاکش خطی، حرکت می کند. این نوع از آسانسور، مخصوص ساختمان هایی است که چندین طبقه دارند و بسیار بزرگ هستند. لازم به ذکر است تا بدانید که این آسانسورها می توانند در جهت های جدیدی همچون: قطری و افقی، حرکت کنند!

آسانسور هیبریدی

مکانیسم عمل این آسانسورها به واسطه موتور و پیستون انجام می پذیرد و موتور به عنوان منبع اصلی توسط باتری، سوخت های احتراقی و یا برق فعالیت دارد. از آسانسور هیبریدی در ساخت و نصب آسانسورهای مسکونی و آسانسورهای سفارشی کارآمد در مصرف انرژی مانند آسانسور های ویلچر خانگی استفاده می شود.

استاندارد آسانسور چیست ؟ 

آسانسور هیدرولیکی

در این آسانسورها کابین با استفاده از نیروی تامین شده توسط جک هیدرولیکی به بالا هدایت می شود. جالب است بدانید در این آسانسورها هیچ نیروی جهت پایین آمدن آسانسور به کار گرفته نمی شود. نیروی جاذبه و وزن خود کابین آسانسور، نیرویی را به سیلندر و جک آسانسور منتقل می کنند و صرفا با تخلیه پیستون جک هیدرولیکی، کابین به پایین هدایت می شود. به‌ طور کلی آسانسور های هیدرولیکی دارای چندین بخش ساده هستند که ازجمله آن‌ها می‌توان به مخزن روغن، برد کنترل، پاور یونیت برای پمپاژ نمودن روغن و سنسور اشاره کرد.

انواع آسانسور کششی بر اساس انواع موتور آسانسور

آسانسورها بر اساس مدل موتور آسانسور به دو دسته آسانسور با موتور گیربکس و آسانسور با موتور گیرلس طبقه بندی می شوند. در آسانسور با موتور گیربکس، موتور آسانسور در مکانی به نام اتاق آسانسور یا موتورخانه نصب می گردد. معمولا این موتورخانه در بالاترین طبقه ساختمان قرار دارد. این اتاقک روی چاه آسانسور تعبیه می شود که بتواند از طریق سیم بکسل ها کابین را هدایت کند.

دانستنی های آسانسور 

در آسانسور گیرلس، موتور آسانسور گیربکس ندارد. بنابراین نیازمند اتاقک آسانسور یا موتورخانه نیست. این مساله تا حد زیادی به ساختمان های با فضای کم کمک میکند. البته این مساله تنها مزیت آسانسور های گیرلس نیست. آسانسور های گیرلس فوق العاده کم صدا تر از آسانسورهای گیربکس هستند. علاوه بر آن برخی گیرلسهای خارجی نیازمند فن یا هواکش برای خنک کردن موتور گیرلس هستند. این در حالیست که موتور های گیرلس بهران این مزیت را روی خود موتور دارا هستند که موتور فن خنک کننده دارد.

آسانسور پانوراما - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
آسانسور پانوراما - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

پیشنهادات مرتبط

آسانسور mrl-mr آسانسور - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
تفاوت آسانسور mr و mrl

آسانسورهای Mrl یا همان بدون موتورخانه (روملس) آسانسورهایی هستند که فضای جداگانه‌ای برای قرار گرفتن موتور و تابلو فرمان ندارند و موتور داخل چاله آسانسور زیر سقف و تابلو فرمان در کنار بالاترین توقف قرار می‌گیرد.

اولین آسانسور جهان - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
اولین آسانسور های جهان

اولین آسانسور های جهان بیشتر جنبه گردشگری داشتند تا حمل و نقل! در زمان های گذشته ساختمان های بلند طرفدار کمی داشت و طبقات پایینی مطلوب‌ترین طبقه‌ها بودند.

ظرفیت آسانسور و نحوه محاسبه آن - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
ظرفیت آسانسور

یکی از مهم ترین مواردی که در طراحی و اجرای آسانسور باید در نظر بگیریم، ظرفیت آسانسور است. عوامل مختلفی در تعیین ظرفیت آسانسور یک ساختمان موثر است. عواملی چون تعداد طبقات، فضای مناسب جهت اجرای آسانسور، ترافیک ساختمان، نوع کاربری و …. همگی در تعیین ظرفیت یک آسانسور موثر هستند.

سرعت آسانسور؛ بایدها و نبایدها - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
سرعت آسانسور؛ باید ها و نباید ها

سرعت آسانسورها بستگی به نوع آنها دارد. سرعت در برخی از آسانسورها کند، در برخی دیگر متوسط و در برخی بسیار سریع است. معمولا از آسانسورهای با سرعت زیاد در ساختمان های مرتفع و آسمان خراش ها استفاده می شود.

دنیای درون پله برقی - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
دنیای درون پله برقی

پله‌برقی یا پلهٔ روان نوعی دستگاه غول پیکر برای جابه‌جا کردن افراد است. ظاهر این وسیله همانند راه پله های ساختمانی است. پله‌برقی با به کار گیری از تجهیزات الکتریکی و مکانیکی، توانسته تا زمان انتظاری را که در سیستم آسانسور وجود داشته، از بین ببرد. 

کوچکترین آسانسور دنیا - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران
کوچکترین آسانسور دنیا

کوچک ترین آسانسور جهان در شهر ونیز ایتالیا قرار دارد. محل قرارگیری این آسانسور در نزدیکی میدان سن مارکو و در هتلی به نام Hotel A La Commedia است. این هتل 4 ستاره دارای 35 اتاق و سوئیت است که با سبک مدرن و کلاسیک تزئین شده‌اند.

اخبار بهران

دانستنی آسانسور

مقالات آسانسور و پله برقی