گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران| انواع آسانسور| آسانسور هیدرولیکی
آسانسور هیدرولیکی چیست و چه کاربردی دارد؟
امروزه آسانسورها در طرح ها و انواع مختلفی تهیه و تولید می شود. در مقاله «انواع آسانسور » ما میتوانید اطلاعات جذابی درباره آن کسب کنید. در این آسانسورها نحوه جابجایی کابین یا نوع موتور متفاوت است. یکی از قدیمی ترین سیستم های جابجایی آسانسور، سیستم کششی است. اغلب موتورهایی که اکنون روی آسانسورهای ساختمان های اداری و مسکونی کار می شود از نوع کششی است. اما ممکن است شما برای نصب آسانسور شرایط خاصی داشته باشید. امروز می خواهیم درباره آسانسور هیدرولیکی صحبت کنیم. آسانسوری که میتواند در شرایط خاص همراهی تان کند.
| آسانسور چگونه کار می کند ؟ |
آسانسور هیدرولیکی چیست؟
آسانسور هیدرولیکی نوع دیگری از آسانسورهاست. اغلب آسانسورهای هیدرولیکی با آسانسورهای کششی مقایسه می شوند. این نوع از آسانسورها سرعت کمتری نسبت به آساسنروهای کششی دارند. اما در مقابل از ایمنی بالاتری برخوردار هستند. از آن گذشته هزینه نگهدای شان نیز کمتر از سایر آسانسورهاست. جالب است بدانید قطعات آسانسورهای هیدرولیکی دیرتر از سایر آسانسورها دچار خرابی می شوند.
در سیستم این آسانسور روغن قرار گرفته درون جک هیدرولیکی توسط قطعه ای به نام پاوریونیت پمپاژ می گردد. فشاری که روغن در جک ایجاد می کند باعث بالا رفتن کابین آسانسور می شود. نکته جالب توجه آنجاست که برق مصرفی آسانسور های هیدرولیکی نیز کمتر از سایر آسانسورهاست. چرا که جک هیدرولیک فقط در مرحله ی بالا بردن کابین از برق استفاده می کند. در مرحله پایین آمدن نیازی به برق نیست. چرا که با استفاده از نیروی جاذبه روغن به درون پاوریونیت باز می گردد. به این صورت طول جک کاهش پیدا می کند و کابین آسانسور به سمت پایین حرکت می کند.
آسانسورهای هیدرولیکی با وجود اینکه از سیستم دیگری برای جابجایی کابین آسانسور استفاده می کنند اما نیازمند اتاقک هستند. درون اتاقک این آسانسورها مخزن روغن، پمپ و موتور آسانسور قرار دارد. هزینه خرید و نصب و نگهداری این نوع آسانسورها نسبت به تمامی مدل های دیگر به صرفه تر است. همچنین این نوع از آسانسورها فضای بسیار کمتری را اشغال می کنند. با این وجود توان آسانسورهای هیدرولیکی بین 300 کیلوگرم تا 2 تن می باشد.
آسانسورهای هیدرولیکی اغلب در بیمارستان ها، منازل مسکونی، یا بعنوان آسانسور خودروبر و باربر استفاده می شوند. برای نصب این اسانسور باید چاهی احداث شود. عمق یک و نیم متری ابتدای چاه برای موتورخانه آن مورد استفاده قرار می گیرد. ابعاد استاندارد چاه اسانسور هیدرولیکی 50*60*100 است. در این مقاله می توانید چک لیست استاندارد آسانسور را بخوانید. همچنین در ادامه می توانید مشاوره رایگان جهت نصب آسانسور هیدرولیکی دریافت کنید.
آسانسور هیدرولیکی چگونه کار می کند؟
در آسانسورهای هیدرولیکی از سیستم هیدرولیکی جهت جابجایی کابین استفاده می شود. در این سیستم از موتور و جک هیدرولیکی استفاده می شود. قطعا شما نیز با جک هیدرولیک آشنایی دارید. شاید در جای دیگری نام آن را زیاد شنیده باشید. ترمز هیدرولیک یا فرمان هیدرولیکی. نحوه کار آسانسور هیدرولیک نیز دقیقا به همان نحو است. اما در ابعاد بسیار بزرگتر. آسانسورهای هیدرولیکی برای راندن روغن به درون سیلندر و پیستون از پمپ فشار روغن، موتور و شیر صنعتی استفاده میکنند. این عملکرد سبب به حرکت درآوردن اتاقک آسانسور می شود.
- ایمنی بالا
- هزینه نصب پایین
- هزینه نگهداری کم
- عدم نیاز به تعمیر در ولانی مدت
- عدم نیاز به وزنه تعادل
- کاهش وزن ساختمان( به دلیل عدم نیاز به آهنکشی سنگین)
- عدم نیاز به نیروی موتور برای پایین آمدن
- حرکت یکنواخت و بی صدا
- امکان استفاده جهت جابجایی بار
- توقف ملایمتر در طبقات نسبت به آسانسورهای کششی
- دسترسی راحتتر به موتورخانه آسانسور
- در زمان قطعی برق اسانسور به صورت خوکار به طبقه پایین هدایت میشود.
- امکان افزایش فضای کابین وجود دارد.
- کاهش صدای استارت موتور
| درباره ایمنی آسانسور در این لینک بخوانید.|
انواع آسانسور هیدرولیکی
آسانسور هیدرولیکی همانند سایر آسانسورها انواع مختلفی دارد. هرکدام از این انواع ویژگیهای خاص خود را دارند. انواع آسانسور هیدرولیکی عبارت است از:
- آسانسور هیدرولیک چاهکدار
- آسانسور هیدرولیک بدون چاهک
- آسانسور هیدرولیک طنابی
- آسانسور هیدرولیک بدون اتاق
در ادامه انواع این آسانسورها را به تفصیل توضیح خواهیم داد.
آسانسور هیدرولیک چاهکدار
در این مدل قسمت پایینی کابین آسانسور بر روی یک پیستون نصب میشود. این پیستون داخل یک سیلندر حرکت میکند. این سیلندر با ارتفاع زیادی که دارد معمولاً به اندازه یک آسانسور است. که زیر آسانسور اصلی و در چاهک آن بالا و پایین میشود. در این مدل مایع هیدرولیک به درون سیلندر تزریق میشود و آسانسور به سمت بالا حرکت میکند. با خروج مایع هیدرولیک از سیلندر آساسنور به سمت پایین حرکت می کند. برای این که در زمان نصب آسانسور و پس از آن دچار مشکل نشوید باید نکاتی همچون سطح بالای آب، سنگ و بستر چاه آسانسور را در نظر بگیرید.
آسانسور هیدرولیک بدون چاهک
این نمونه از آسانسورهای هیدرولیکی اغلب در ساختمانهایی که شرایط آب و هوایی مناسبی ندارند، نصب میشود. آسانسور بدون چاهک هیدرولیکی برای زمینهای مرطوب، صخرهای و ناپایدار مناسب است. به جای استفاده از یک سیلندر، یک جفت سیلندر استوانهای در دو طرف آسانسور و زیر کابین نصب میشود تا آسانسور به راحتی بین طبقات جابهجا شود. برای اینکه سیلندرها به درستی کار کنند، بر روی پی ریزی بتنی نصب می شوند.
آسانسور هیدرولیک طنابی
این نمونه از آسانسورهای هیدرولیکی ترکیبی از نیروی کشش و سیستم هیدرولیک است. در این مدل کابین آسانسور بوسیله بکارگیری نیروی هیدرولیک و هم چنین کشش طناب حرکت می کند. طناب از میان چرخ دندهای رد میشود.حالا پیستون که به یان چرخدنده متصل است حرکت می کند. یک سر آن به اتاق آسانسور و بخش دیگر آن به انتهای مسیر کشش وصل شده است. این مدل از آسانسورها نیازی به سیلندر ندارند و به راحتی میتوانند تا ارتفاع 18 متری بالا برود. قدرت آسانسور هیدرولیک طنابی به نسبت 2 به 1 قابل ارتقاء میباشد. ایمنی این مدل از آسانسورها بسیار پایینتر از مدل های دیگر است؛ چرا که گاورنر آسانسور ندارند. همانطور که میدانیم این آسانسورها آهنکشی ندارند. از این جهت با پاره شدن طناب اتاق آسانسور به درون چاه سقوط میکند.
آسانسور هیدرولیک بدون اتاق
آسانسور بدون اتاق هیدرولیکی نمونه دیگری از آسانسورهای هیدرولیکی است که موتور بر روی کف چاه قرار میگیرد. این آسانسور روملس بدون تجهیزات هیدرولیک است. و کنترلر آن بر روی دیوار نزدیک به آسانسور پشت یک کابینت نصب میشود. هزینه ساخت و نصب آن پایینتر از انواع دیگر است و در مدت زمان کوتاهتری نیز نصب میشود.
انواع موتور آسانسور هیدرولیکی
موتورهای هیدرولیکی که بر روی آسانسورها نصب میشوند با یکدیگر متفاوتند. این موتورها به دو دسته موتورهای خشک و غرق در روغن دسته بندی میشوند. با اینکه با یکدیگر تفاوت دارند اما هردو بوسیله پمپاژ روغن کابین را حرکت می دهند. یعنی از یک سیستم کلی پیروی می کنند.
- موتور غرق در روغن: موتور هیدرولیکی غرق شده در روغن کاملا در روغن قرار می گیرند و نیازی به تعویض روغن ندارند. از طرفی این مساله به طولانیتر شدن عمر آنها کمک شایانی می کند. علاوه بر طولانی شدن عمر دستگاه سرو صدای کمتر از ویژگی های این نوع موتور است. موتورهای غرق در روغن بیشتر در آسانسورهای خانگی و خودروبر استفاده می شوند.
- موتور خشک: نوع دیگر موتورهای هیدرولیکی، اصطلاحا خشک نامیده می شوند. این موتورها خارج از روغن قرار دارند. و در قسمت بالایی، کنار مخزن پاوریونیت، نصب میشوند. برق ورودی موتورهای خشک عموما تک فاز یا سه فاز است.
طراحی صفر تا صد آسانسور هیدرولیکی در بهران
گروه صنعتی بهران اعلام می کند تمامی مدل ها و طرح های آسانسور هیدرولیکی را تولید و راه اندازی می کند. تنها کافیست با مشاوران ما در بهران تماس بگیرید. یا در صورتی که امکان تماس ندارید همین حالا شماره تماستان را در لینک پایین وارد کنید تا مشاورین ما در اسرع وقت با شما تماس حاصل نمایند. گروه صنعتی بهران صفر تا صد طراحی، تولید، آماده سازی چاه و چاله آسانسور، فرایند نصب و راه اندازی آسانسور هیدرولیکی شما را از هر نوعی که باشد برعهده می گیرد. حتی می توانید برای زیباتر شدن محیط مورد نظر خود از کابین های پانوراما استفاده کنید. گروه صنعتی بهران این کابین ها را نیز با توجه به نیاز شما و در مدل های تک جهته(یک بعد شیشه ای)، پانورامای کامل، سقف شیشه ای، چهارگوش، گرد و نیمه گرد طراحی و اجرا می کند. همین حالا روی لینک مشاوره رایگان کلیک کنید.
»مشاوره رایگان خرید آسانسور هیدرولیکی«
نتیجه گیری
با توجه به مزایای این نوع آسانسور متوجه شدیم برای فضاهای بزرگ و کوچک و با هر اندازه بار قابل استفاده است. و مزایای بیشتری نسبت به آسانسورهای کششی دارد. اما در مقابل هزینه خرید قطعات آن ممکن است از هرینه خرید قطعات آسانسورهای کششی بیشتر باشد. این در حالیست که صرفه جویی برقی و انرژی و مکانی که اشغال می کنند و هزینه پایین تعمیرات می تواند این مبلغ افزوده را جبران کند. ما پیشنهاد می کنیم برای ساختمان های آپارتمانی خود از اسانسورهای کششی و برای ساختمان های ویلایی، تجاری و در مکانهایی که بیشتر جنبه گردشگری دارند از آسانسورهای هیدرولیکی استفاده کنید.
سوالات متداول
قیمت آسانسور هیدرولیکی چقدر است؟
آسانسورهای هیدرولیکی تنوع بسیاری دارند. قیمت این آسانسور بسته به تعداد طبقات، ظرفیت آسانسور، ترافیک ساختمان، نوع و مدل کابین و…. تعیین می گردد. بنابراین به هیچ وجه نمی توان قیمت دقیقی برای آن تعریف کرد.
خرید آسانسور هیدرولیکی چگونه است؟
برای خرید آسانسور هیدرولیکی می توانید با کارشناسان فنی بهران تماس حاصل نمایید. یا از طریق لینک مشاوره رایگان شماره تماس خود را برای ما قرار دهید. کارشناسان بهران در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
اسانسور هیدرولیکی چگونه کار می کند؟
این اسانسور از طریق تبدیل انرژی برق به نیروی مکانیکی، سپس انتقال این نیروه به مایع سیال و مجددا تبدیل آن به انرژی مکانیکی حرکت می کند. تقریبا چیزی شبیه ترمز هیدرولیکی.