Elevator, آسانسور, اطلاعات عمومی آسانسور, مقالات

آسانسور یا آسانبر | معرفی و قطعات آسانسور

گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران| مقالات آسانسور| قطعات آسانسور و نحوه کارکرد

 

هر آنچه که درباره آسانسور یا آسانبر و قطعات آن باید بدانید

وقتی از بیرون به آسانسور یا آسانبر نگاه می کنیم چیزی جز یک جعبه که بالا و پایین می رود نمی بینیم. اما همین جعبه ساده، تشکیل شده از قطعات پیچیده بسیاری است. نبود هر کدام ازاین قطعات می تواند خطرات جانی و مالی به همراه داشته باشد. بخوانید: هنگام سقوط آسانسور چکار باید کرد؟

اکنون دوست داریم بدانیم به راستی آسانسور چگونه کار میکند؟ چه قطعاتی دارد؟ کار هر کدام از این قطعه ها چیست؟ سیستم احضار آسانسور از کجا می فهمد ما در کدام طبقه هستیم؟ تدابیر ایمنی برای عدم سقوط آسانسور چیست؟ و بسیاری سوال های دیگر که در این مقاله کوشیده‌ایم به تمامی آنها پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

آسانسور یا آسانبر چیست- گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

آسانسور یا آسانبر چیست- گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

آسانسور چیست؟

در واقع آسانسورها یا آسانبرها تجهیزات حمل و نقل عمودی هستند. آنها وسیله ای دائمی در ساختمان اند که معمولا با سیستم محرکه کششی-اصطکاکی، رانش مثبت یا هیدرولیکی عمل می کنند. این وسیله بین طبقات مختلف ساختمان خدمت رسانی کرده و دارای کابینی برای جابجایی است که توسط طناب های فولادی، زنجیرها یا جک هایی معلق بوده و بین ریل های راهنما با حداکثر انحراف 15 درجه از راستای قائم حرکت می کند.

مخترع آسانسور

طرح اولیه آسانسور را آتوود، ریاضی دان انگلیسی ارائه کرد. ماشین آتوود در واقع عبارت است از دو وزنه که با یک نخ به یکدیگر متصل می شدند و روی یک یا دو قرقره بالا یا پایین می رفتند. آتوود در واقع نوعی آسانسور یا آسانبر طراحی کرده بود.

آسانسور یا آسانبر چیست- گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

مخترع آسانسور اوتیس- گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

اما در نهایت الیشا گریوز اوتیس نخستین آسانسور با ترمز اتوماتیک را در ۱۸۵۲ اختراع نمود. او کارکرد این آسانسور را در نمایشگاه جهانی نیویورک در سال ۱۸۵۳ در معرض نمایش عمومی قرار داد.

معرفی آسانسور؛ انواع و اجزا آسانسور

برخلاف باور عمومی آسانسورها دستگاه های پیچیده و مهمی هستند. امروزه اهمیت این دستگاه به حدی بالا رفته است که مطابق مبحث پانزدهم مقررات ملی، ساختمان های بالای 3 طبقه از روی همکف باید حداقل به یک دستگاه آسانسور ویلچربر مجهز باشند. حتی ساختمان های 8 طبقه و بالاتر نیز باید دو دستگاه آسانسور داشته باشند.

در نتیجه آشنایی با اجزای آسانسور، بالابر یا آسانبر به شما کمک می کند با این وسیله پرکاربرد نیز بیشتر آشنا شوید. برای شروع باید بدانیم که اجزای آسانسور بستگی به انواع آن دارد. برای مثال ممکن است آسانسور هیدرولیکی اجزای خاصی داشته باشد که در آسانسور کششی آنها را نیابید.

انواع آسانسور

اگر بخواهیم به طور خلاصه انواع آسانسور، بالابر یا آسانبر را در نظر بگیریم باید به این پنج مدل اشاره کنیم: آسانسورهای کششی، هیدرولیکی، مغناطیسی، پنوماتیک و هیبریدی. دو نوع کششی و هیدرولیکی آسانسورها از پرکاربردترین آنها در جهان هستند. اکنون با یک دسته بندی کلی از آسانسورهای پرکاربرد، اجزای آسانسور را معرفی می‌کنیم.

آسانسور یا آسانبر چیست- گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

چاه آسانسور کششی – گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

آسانسور کششی

اگر بخواهیم فهرست وار به تمام قطعات آسانسورر یا آسانبر کششی اشاره کنیم تعداد بسیار زیادی بالغ بر 30 قلم کالا خواهد بود که اجزای آسانسور کششی شما را تشکیل می دهند. وجود قطعات بسیار نشان می دهد یک ماشین حمل و نقل عمودی تا چه حد می تواند پیچیده باشد.

اجزای اصلی

      • موتور: وظیفه موتور آسانسور تبدیل نیروی محرکه برق به نیروی مکانیکی و انتقال آن به سیم بکسل است.

      • کابین: کابین آسانسور حکم همان جعبه آسانسور، بالابر یا آسانبر را دارد که اشیا یا افراد برای جابجایی درون آن قرار می‌گیرند.

      • تابلوفرمان: تابوفرمان همانطور که از اسمش پیداست جعبه فرمان آسانسور است. هر اقدامی که به صورت اتوماتیک انجام می‌شود از قبیل باز و بسته شدن درب‌ها، حرکت کابین و توقف آن در طبقات انتخابی شما، همگی از دستورهایی هستند که تابلوفرمان به آسانسور می‌دهد.

      • سیم بکسل: نقش همان نخ را در سیستم بالابرهای قدیمی دارند. بوسیله نیروی کشش سیم بکسل ها کابین و قاب وزنه بالا و پایین می‌شود.

      • وزنه تعادل: وزنه های تعادل یا مجموعا همان قاب وزنه در تعادل با کابین قراردارد و به موتور کمک می کند کابین را راحت‌تر جابجا کند.

      • فلکه هرزگرد: فلکه هرزگرد قسمتی از سیستم تعلیق آسانسور است که برای انتقال نیرو و قدرت مورد استفاده قرار می گیرد. وظیفه اصلی این فلکه، هدایت سیم بکسل به چاه آسانسور می‌باشد.

      • سیستم ایمنی شامل گاورنر و پاراشوت: این سیستم وظیفه جلوگیری از افزایش ناگهانی سرعت آسانسور در جهت بالا یا پایین را بر عهده دارد. بوسیله سیستم ایمنی گاورنر و پاراشوت احتمال سقوط آسانسور به صفر می‌رسد.

      • ریل های راهنما: پس از آهنکشی چاه آسانسور، جهت هدایت درست کابین و جلوگیری از برخورد آن با دیواره ها ریل های راهنما بر دیواره چاه آسانسور نصب می گردند. سپس کابین روی این ریل ها سوار می‌شود.

      • جعبه رویزیون:  جعبه رویزیون آسانسور به عنوان واسطه‌ای برای برقراری ارتباطات بین کابین آسانسور و تابلو فرمان آسانسور است. ارتباط میان شستی طبقات، شستی داخل کابین آسانسور، مدارات برقی کابین، ارتباط با موتور آسانسور و… از جمله این ارتباطات می‌باشند.

    آسانسور هیدرولیکی

    آسانسورهای هیدرولیکی اجزای زیادی دارند. در این بخش سعی کرده‌ایم به مهم ترین و کاربردی ترین آنها اشاره کنیم.

    اجزای اصلی

        • پاورونیت: پمپ و موتور اصلی، شیرهای برقی، کنترل کننده های هیدرولیکی مکانیکی و سایر تجهیزات در داخل مجموعه ای که در اصطلاح power unit نام دارد قرار می‌گیرد.

        • شیرهای برقی: شیرهای برقی کنترلرهای مکانیکی و هیدرولیکی، دبه ی روغن ورودی به جک را طوری تنظیم میکند که در هر نوبت از حرکت جک با سرعت آرام شروع به حرکت میکند با نرمی به سرعت نهایی برسد و هنگام توقف نرم بایستد.

        • جک:  وظیفه جک انتقال فشارهای دینامیکی و استاتیکی به کل سازه است.

        • روغن هیدرولیک: این روغن در واقع همان مایع داخل جک هیدرولیکی است.

      آسانسور(آسانبر) چگونه کار می‌کند؟

      حالا که با اجزای اصلی آسانسور و وظیفه آنها آشنا شدید می خواهیم بدانیم این ماشین شگفت انگیز چگونه کار می کند. زمانی که میخواهید سوار آسانسور شوید کلید احضار طبقات را می فشارید. این کلید دستور احضار آسانسور را به تابلوفرمان ارسال می کند. تابلوفرمان دستور احضار همان طبقه مورد نظر را بوسیله پردازشگر خود تحلیل می کند. سپس جهت حرکت کابین و محدوده آن مشخص می شود. دستور حرکت آسانسور بوسیله تراول کابل از تابلوفرمان به جعبه رویزیون که روی کابین قرار گرفته ارسال می شود. سپس کابین در طبقه مورد نظر توقف می کند. این است نحوه جابجایی آسانسور. در آسانسور هیدرولیکی نیز چیزی شبیه به همین روش اتفاق می افتد. تنها روش راه اندازی کابین و تبدیل برق به نیروی محرکه متفاوت خواهد بود.

      آسانسور یا آسانبر چیست- گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

      کابین آسانسور لاکچری

      نحوه محاسبه قیمت آسانسور

      قیمت هر دستگاه آسانسور به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای مثال قطعا قیمت آسانسور یک منزل سه طبقه از قیمت آسانسور یک آپارتمان مسکونی ده طبقه کمتر خواهد بود. در وهله بعدی باید به ترافیک ساختمان توجه کرد. بدین صورت که ترافیک یک ساختمان مسکونی بسیار کمتر است از ترافیک یک ساختمان اداری. بنابراین باید در ساختمان اداری با تعداد توقف یکسان آسانسور قوی تری نصب شود تا پاسخگوی ترافیک بالای مراجعین به آسانسور باشد.

      نکته بعدی در قیمت آسانسور استفاده از قطعات خاص است. برای مثال در طراحی های امروزی که از کابین های شیشه ای استفاده می شود مسلما هزینه های بیشتر پرداخت می کنید. اما در انواع ساده آسانسور هزینه کابین پایین تر خواهد بود. در مورد درب هم این نکته صدق می کند. کابین و درب آسانسور از قطعاتی هستند که در معرض دیدی بسیاری قرار دارند. در نتیجه در طراحی فضای داخلی ساختمان به چشم می آیند و معمولا از مدل های زیبای آنها چشم پوشی نمی شود.

      از این ها که بگذریم مساله مهم دیگر نوع و برند اجزای داخلی موتور است که تعیین کننده قیمت آسانسور شما خواهد بود. اگر از برندهای خارجی استفاده کنیم مسلما قیمت بالاتر می‌رود. نمی‌شود گفت قطعا قطعات خارجی کیفیت بهتری دارند. چرا که امروزه تولیدات گروه صنعتی بهران از کالاهای صادراتی به سراسر دنیا هستند. به این ترتیب در صنعت آسانسور و پله برقی میتوانید با خیالی راحت محصولات بهران را انتخاب کرده با خیالی آسوده استفاده کنید. ما این تضمین را به شما می دهیم.

       

      دستور العمل خرید آسانسور

      اطلاعات مورد نیاز خرید آسانسور یا آسانبر

      خرید آسانسور نیز به سادگی خرید سایر لوازم مصرفی ساختمان نیست. جهت خرید آسانسور باید اطلاعات فضای آن را داشته باشید. اطلاعاتی نظیر ابعاد چاه آسانسور، میزان تردد افراد در ساختمان، تعداد طبقات ساختمان و ظرفیت مورد نظر کابین از مهم ترین نکاتی هستند که باید بدانید.

      مشورت پیش از خرید

      در مرحله بعدی باید ابتدا با یک نصاب حرفه ای آسانسور مشورت کنید. نصاب ها اطلاعات دقیقی درباره انواع آسانسور دارند. آنها آسانسور مناسب شما را می شناسند. محیط شما را می بینند و با توجه به نیاز شما آسانسور مناسب را معرفی می کنند. جهت دریافت مشاوره رایگان درباره خرید آسانسور روی این متن کلیک کنید. در صورتی که فرم مشاوره رایگان را پر کنید کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

      از کجا آسانسور بخریم؟

      پس از تصمیم گیری درباره نوع و مدل آسانسور، بالابر یا آسانبرتان باید از یک فروشگاه معتبر خرید کنید. با توجه به اینکه هر آسانسور باید گواهی استاندارد دریافت کند، مهم است که شما از چه قطعاتی برای آسانسور خود استفاده می کنید. حتی اگر میخواهید هزینه کمتری صرف خرید آسانسور کنید ایرادی ندارد. شما می توانید قطعات با کیفیت داخلی را خریداری کنید ولی هرگز تن به خرید قطعات غیر اصل خارجی با قیمت های غیرقابل باور ندهید.

      خرید آسانسور از بهران آسانبر

      گروه صنعتی بهران لیست تمامی نمایندگی های خود را در سایت قرار داده است( جهت مشاهده کلیک کنید). مراقب باشید به هیچ عنوان از افرادی که ادعای نمایندگی خارج از این لیست دارند، خرید نکنید. بعلاوه ما امکان خرید آنلاین را نیز فراهم آورده‌ایم. هر کجای ایران که هستید می توانید با خرید از سایت کالای خریداری شده را دریافت کنید. در غیر این صورت می توانید با مراجعه به انبار اعلام شده محصول خریداری شده را از درب کارخانه تحویل بگیرید.

      ما در گروه صنعتی بهران پیش از خروج کالا از انبار کنترل کیفیت و سلامت قطعات مورد بررسی قرار می دهیم. در نتیجه مطمئن می شویم که کالای با کیفیت و تضمین شده به دست شما عزیزان می‌رسانیم.

      | درباره استاندارد آسانسور بخوانید.|