گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران| مقالات پله برقی | پله برقی و انواع آن
پله برقی چیست و انواع آن چه کاربردی دارند ؟
امروزه برای جابجایی راحتتر مردم در تمامی مجتمعات پر تردد به جای پله از پله برقی استفاده می شود. پلهبرقی ها به گونه ای عضوی از زندگی مدرن امروزی شده اند که تصور نبودشان نیز وحشت آور است. فرض کنید برای استفاده از مترو هیچ پلهبرقی ای وجود نداشت. یا برای استفاده از مراکز خرید بزرگ مجبور بودید از راه پله های طویل استفاده کنید. در این مقاله شما را با کارکرد پلهبرقی و انواع آن آشنا میکنیم. با ما همراه باشید.
پلهبرقی چیست ؟
ظاهر پلهبرقی همانند راه پله های ساختمانی می باشد. پلهبرقی با به کار گیری از تجهیزات الکتریکی و مکانیکی، توانسته تا زمان انتظاری را که در سیستم آسانسور وجود داشته، از بین ببرد. نحوه کارکرد پلهبرقی بدین صورت است که، در یک چرخه تکراری، پلکان پلهبرقی همواره در گردش هستند، و پله های پنهان دقیقا در زیر پله های بالایی قرار می گیرند. موتوری که برای پلهبرقی در نظر گرفته می شود باید وزن افرادی که بر روی پلهبرقی می ایستند را تحمل کند.
| شانه پله برقی چیست و به چه کار می آید؟ |
انواع پلهبرقی ها از نظر کاربرد
به طور کلی تمامی پلهبرقی هایی که طراحی و ساخته می شوند، از یک قانون کلی پیروی می کنند. زاویه شیب کف تا کف طبقات به صورت عمودی 30 یا 35 درجه می باشد. اما از نظر کاربردی پلهبرقی به سه دسته زیر تقسیم بندی می گردد.
پله2برقی out door
پلهبرقی که در محیط بیرون و در فضای باز نصب و راه اندازی می گردند که به آن out door نیز اطلاق می شود.
همانطور که از نام آن بر می آید، سیستم هایoutdoor جهت استفاده در فضاهای روباز طراحی شده اند. مکانیزم کلی عملکرد پلهبرقی های OUT DOOR دقیقا مشابه پله برقی های عادی است. تنها تفاوت آن ها استفاده از تجهیزات ضد آب و گرد و غبار است. البته گاهی هم پلهبرقی ها را در فضاهای آب بندی شده قرار می دهند.
در این سیستمها از روشنایی و یا نوارهای نورانی زرد رنگ در اطراف پله جهت قابل رویت بودن آن در تاریکی استفاده میشود. در این سیستم نسبت به پله های indoor ، محدودیت بیشتری در زمینه اجناس مصرفی و تزیینات وجود دارد. این پله ها بیشتر در پلهای عابر پیاده ، ورودی های مترو و مکان هایی که فاقد پوشش می باشنداستفاده میشوند.
در برخی محلهایی که امکان استفاده از پوشش محدود وجود دارد مانند پلهای عابر پیاده که سقف های کاذب دارند، از سیستم semi out door استفاده میشود که در کاهش هزینه ها بسیار موثر است.
پلهبرقی semi out door
پله برقیهایی که در فضاهای نیمه بسته به کار گرفته می شوند. اماکنی مانند پل های عابر پیاده که به آنها semi out door نیز گفته می شود.
| در این لینک درباره مسابقه طراحی کاور پله برقی پل های عابر کلانشهر تهران بخوانید. |
مدل in door
سیستم هایی که در داخل ساختمان ها و مراکز تجاری و غیره نصب و راه اندازی می گردد، indoor نیز نامیده می شوند. این سیستم ها دارای قطعات ضد آب و گرد و خاک نیستند.
گروه صنعتی آسانسور و پلهبرقی بهران تمامی انواع پلهبرقی ها را با بالاترین کیفیت و در سطح جهانی تولید می کند. کارخانجات تولید پلهبرقی بهران بزرگترین کارخانجات در نوع خود در خاورمیانه هستند. جهت مشاوره آنلاین پلهبرقی و آسانسور می توانید روی لینک زیر کلیک کنید. کارشناسان بهران در اولین فرصت با شما تماس می گیرند.
| دریافت مشاوره آنلاین رایگان |
انواع پله برقی بر اساس محل نصب
پله برقی تجاری
برای ساختمان هایی که تردد در آنها به صورت معمولی انجام می پذیرد و ساعات کار آنها در طول شبانه روز 12 ساعت می باشد پله برقی تجاری نصب می گردد. این پله برقی ها معمولا قیمت مناسبی دارند. پله برقی های تجاری در مکان های کم رفت و آمد مانند مراکز خرید کاربرد دارد.
پله برقی نیمه تجاری
این نوع از پلهبرقی ها را معمولا در فضای باز مثل پل عابر پیاده نصب می کنند. پلهبرقی نیمه تجاری در طول 24 ساعت شبانه روز در حال کار هستند و در زمان های پر ترافیک نیز به خوبی قابلیت سرویس دهی به مسافرین را دارند.
پله برقی غیر تجاری
گران قیمت ترین پله برقی های موجود، پله برقی های غیرتجاری می باشند. این پلهبرقی ها معمولا در ایستگاه های مترو، فرودگاه ها و در مراکز شلوغ و پر رفت و آمد نصب می گردند. پلهبرقی های غیر تجاری توانایی پاسخگویی به رفت و آمدهای سنگین در طول 24 ساعت شبانه روز دارد.
جمع بندی
به این ترتیب در این مقاله شما را با انواع پلهبرقی از نظر کارکرد و محل نصب آشنا کردیم. و متوجه شدیم که پلهبرقی ها با توجه به نوع کارکرد آنها و کاربری مورد استفاده چندین دسته بندی دارند. هر چه تردد و ترافیم استفاده از پلهبرقی بیشتر باشد، هزینه های آن بالاتر می رود. همچنین دقت و ایمنی بیشتری را چه در نصب و چه در تولید نیاز دارد.