Elevator, آسانسور, اطلاعات عمومی آسانسور, دانستنی های آسانسور, مقالات

ایمنی آسانسور

گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران | مقالات | ایمنی آسانسور

 

نکات مهم در ایمنی آسانسور

در ایمنی آسانسور ها چندین نکته حائز اهمیت وجود دارد. اینکه بتوانیم تمام این نکات را ذکر کنیم از حوصله و مجال یک مقاله خارج است. اما سعی کرده ایم مهم ترین نکات آن را در دو بخش ذکر کنیم.

قطعات آسانسور | گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

قطعات آسانسور | گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

 

بخش اول 

اقدامات ایمنی مهم در «طراحی و اجرای آسانسور»

در اینجا به نکات ایمنی مهم در ساخت و اجرای آسانسور ها می پردازیم :

1- طراحی و اجرای آسانسور در داخل دوربندی پلکان‌ها ممنوع است.

2- درب آسانسور‌ها نباید در مسیر راه خروج (از یک پلکان به پلکان دیگر) باز شود.

3- ایستگاه مشترک پلکان و آسانسور درپارکینگ و سایر طبقات باید توسط مصالح مقاوم در برابر حریق و دود دور بندی گردد.

4- طبق بند ۱۵-۲-۳-۳-۱ مبحث ۱۵ مقررات ملی ساختمان، دیوار‌های جانبی آسانسور باید خود ایستا و مقاوم در برابر حریق باشد.

5- طبق بند ۱۵-۲-۳-۳-۵ مبحث ۱۵ مقررات ملی ساختمان، استفاده از داکت آسانسور جهت عبور لوله‌های آب، گاز، کابل‌های برق، فاضلاب و هرگونه روزنه و دریچه به چاه آسانسور به غیر از درب ورودی به چاه غیر مجاز می‌باشد.

6- موتورخانه آسانسور باید دارای اتاق مستقل با درب مجهز به قفل سوئیچی از داخل بازشو و پنجره باشد. ضمنا بر روی درب آن پنجره مشبک ۲*۲ سانتیمتر باشد.

7- چاه آسانسور به عنوان یک کانال هوائی عمل می‌کند لذا راهروی طبقات باید توسط در‌های ضد حریق محفوظ گردد تا از نفوذ دود و آتش به چاه آسانسور و عمل نمودن چاه آسانسور به عنوان دودکش جلوگیری شود. (بند ۱۵-۲-۸-۲ مبحث ۱۵ مقررات ملی ساختمان)

8-دستورالعمل نحوه عملکرد سیستم آسانسور باید در اتاقک نصب گردد.

9- استفاده از آسانسور در زمان آتش سوزی ممنوع بوده و بایستی متن زیر در داخل کابین آسانسور جهت استفاده کنندگان نصب گردد: (در زمان آتش سوزی به هیچ عنوان از آسانسور استفاده ننمایید)

10- کابین آسانسور مجهز به آیفون، زنگ خطر، تهویه و سنسور هدایت کابین تا مقابل طبقات در صورت قطع برق باشد.

11- تعبیه پنجره به ابعاد (40×40) سانتی متر جهت تهویه موتورخانه الزامی است.

12- حداقل ابعاد چاه آسانسور از داخل حداقل باید 160 در 190 سانت باشد. همچنین در آسانسورهای برانکارد حداقل ابعاد چاه باید 160 در 260 سانتی متر باشد.

انواع آسانسور

بخش دوم

اقدامات ایمنی مهم در «خرید سیستم ایمنی آسانسور»

سیستم ایمنی آسانسور از مهم ترین نکاتی است که در هنگام خرید باید به آن توجه کنید. از گذشته تا کنون تمام مهندسان آسانسور در پی ایجاد سیستمی برای کاهش حوادث آسانسور بوده اند. امروزه سیستم های کارآمدی برای ایمنی آسانسور طراحی شده است. باهم به بررسی این سیستم های ایمنی آسانسور می پردازیم.

👈 آسانسور چیست؟👉

 

بافر آسانسور - گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

بافر آسانسور – گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

1- پاراشوت یا ترمز آسانسور

اولین سیستم ایمنی آسانسور ترمز آسانسور است. پاراشوت نام دیگر آن است. هنگامی که با آسانسور جابجا می شوید، ترمز اصلی آسانسور کابین را متوقف می کند. وقتی سرعت آسانسور زیاد می شود، پاراشوت فعال شده و به صورت مکانیکی از سرعت آسانسور می کاهد. جالب است بدانید قطع شدن برق تاثیری در سیستم ایمنی آسانسور ندارد.

2- بافر آسانسور

بافر آسانسور یا ضربه گیر قطعه ای از آسانسور است که می تواند در مواقع بحران تعمیرکاران و نصابان آسانسور را از خطر نجات دهد. در واقع بافر ضربه گیر در آسانسور از نوع فنری، پلاستیکی یا هیدرولیکی است. بافر آسانسور با حالت فنری خود می تواند شدت وقوع حادثه را به طور چشمگیری کاهش دهد. در انتهای چاهک آسانسور و بر روی یک سکوی بتنی بافر ضربه گیر آسانسور قرار دارد. اگر قطعاتی که وظیفه توقف آسانسور را بر عهده دارند کار نکنند، بافر آسانسور از حادثه جلوگیری می کند. بافر یا ضربه گیر آسانسور وظیفه کاهش شدت ضربه را هنگام سقوط کابین به پایین چاهک آسانسور بر عهده دارد. بافر شامل دو نوع ضربه گیر جذب کننده انرژی و مستهلک کننده انرژی است. هر یک از این دو نوع بافر خود به دو دسته ضربه گیر فنری، پلی اورتان و هیدرولیکی تقسیم می شوند.

ایمنی آسانسور- گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

ایمنی آسانسور- گروه صنعتی آسانسور و پله برقی بهران

 

3- سیستم نجات اضطراری آسانسور(ups black out)

همیشه احتمال قطع شدن برق و گیر افتادن در آسانسور وجود دارد. در این شرایط برای حرکت کابین، از اهرم و فلاویل موتور آسانسور (hand wheel) استفاده می شود. این سیستم قطع شدن برق را تشخیص می دهد و با پخش پیام هایی مسافرین را به آرامش فرا می خواند. پس از اینکه آسانسور به نزدیکترین طبقه رسید، درب آسانسور باز میشود. سیستم نجات اضطراری به کمک تابلو فرمان آسانسور، کنترل موتور آسانسور، ترمز مکانیکی و درب آسانسور را در دست گرفته و فرامین لازم را صادر می کند.